דלגו בין התחנות

בית צעירות מזרחי

סיור בעקבות נשים בתל אביב
סיור בעקבות נשים בתל אביב

בית צעירות מזרחי

מרכז קהילתי דב הוז היה פעם “בית צעירות מזרחי” – בית ספר ופנימייה לבנות דתיות שלמדו בו לימודי קודש וחול. קצת על השכונה הייחודית ומה הקשר לנשים?

שימו לב

בנוסף לוידאו האזינו לעוד הרחבות מעניינות פה למטה

מעונות עובדים הו"ד

באמצע שנות ה30′ ניבנו בתל אביב, בניצוחו של האדריכל אריה שרון,  8 מעונות לעובדים. כאן נמצאים מעונות מספר 4-5-6 אבל בגלל שמנו אותם לפי אותיות הא-ב הרי שכאן נמצאים מעונות- ד-ה-ו.

אם נסכל את האותיות ד-ה-ו –נקבל  ה-ו-ד וכך יצא לנו: מעונות עובדים הו”ד. כבוד!

כמו בכיכר צינה דיזנגוף – גם כאן הבתים נבנו על פי הסגנון הבינלאומי – פונקציונאליים ופשוטים. הבתים נבנו כמו חומה מסביב לגינה פנימית, ירוקה וגדולה. הגינה סימלה את חיי החברה המשותפים ואת הקשר לאדמה.

המטרה הייתה – ליצור חיי קהילה, עם דירות קטנות, כשלמטה נמצאים חללים משותפים כמו: חדרי קריאה והתכנסות, מכבסה, מרפאה, גן ילדים וצרכניה (פעם היו קוראים ככה למכולת, או אם תרצו ל”סופר” השכונתי)  .

מי היו העובדים שגרו במעונות עובדים? אנשי ציבור כמו לוי אשכול – (לימים ראש הממשלה),  מרדכי נמיר (לימים ראש העירייה), דוד הורביץ נגיד בנק ישראל הראשון,  העיתונאי שמעון סאמט,  המשורר אברהם שלונסקי, הפסנתרנית פנינה זלצמן, סופרת הילדים ימימה אבידר-טשרנוביץ’ ועוד ועוד.

בית צעירות מזרחי

“בית צעירות מזרחי” הוקם ביוזמת ובמימון “ארגון נשות המזרחי באמריקה”, בתכנונם של מהנדס העירייה, יעקב שיפמן (בן-סירה) והאדריכל יצחק רייך.

במקור יועד המבנה לשמש כבית לחלוצות, אבל מיד לאחר הקמתו, בסוף שנת 1938, נקלטו כאן כ-60 נערות מגרמניה ומצ’כוסלובקיה, שעלו ארצה בעקבות פרעות “ליל הבדולח”.
במהלך מלחמת העולם השנייה הוסב רובו של הבניין לבית ספר מקצועי-דתי לבנות, שהיה גם פנימייה. הבנות למדו לימודי קודש וחול והייתה בו “כיתה לתורת משק בית וכיתה לתפירת שמלות וחליפות” – תחומי עיסוק נשיים ולא סטריאוטיפים כלל וכלל…
כך או כך, הבניין הנפלא הזה הפך למוסד תל אביבי מצליח והיווה סמל לפעילותן המוצלחת של “ארגון נשות המזרחי באמריקה”.
ברבות השנים המקום נזנח וננטש ושימש מחסה לנרקומנים וחסרי בית.   בשנת 2011 היה המבנה לאחד מסמלי מצוקת הדיור והמחאה החברתית כשהמפגינים השתלטו על הבינין. (תמונה של המבנה ב2011) העירייה הרימה את הכפפה והחליטה לשמר ולשפץ את המקום לטובת הציבור והיום יש לנו כאן – אשכול גנים ומרכז קהילתי שעובד בצורה נפלאה. אם באתם בשעות אחר הצהריים של אחד מימי השבוע – אתם יכולים לראות שהמקום שוקק חיים, מלא בילדים, הורים וקורקינטים. אם באתם בערב – התאורה פה מדהימה והאווירה רומנטית.. ובנימה רומנטית נסתובב קצת בשכונת השחקנים. שימו לב לשלטים שנמצאים כאן כמעט על כל בית. אנחנו הולכות לבית ברחוב גורדון 36. נראה אם תמצאו את השלט..

בית צעירות מזרחי

כשאנחנו עומדים עם הגב לפרוג 24 – נחצה, בזהירות, את הכביש ונראה מולנו רחבה יפהפייה של מבנה גדול בצורת רייש ->> זהו מרכז קהילתי דב הוז. אבל בשבילנו זה “בית צעירות מזרחי”.
סיור בעקבות נשים בתל אביב

בית צעירות מזרחי - סיור חצרות בעיר העתיקה

מרכז קהילתי דב הוז היה פעם “בית צעירות מזרחי” – בית ספר ופנימייה לבנות דתיות שלמדו בו לימודי קודש וחול. קצת על השכונה הייחודית ומה הקשר לנשים?

הצטרפו לשירלי קייזר שתוביל אתכן ואתכם בסיור בעקבות נשים בתל אביב של שנות ה-30, נשים מיוחדות שהשאירו את חותמן על העיר. הסיור מתאים לכל המינים ומגילאי בני נוער ומבוגרים, מתאים לבת מצווה, יום האשה, פעילות העצמה נשית וכמובן כסיור מעולה כמו כל סיור אחר בתל אביב המדליקה. בואו לסיור על נשים בתל אביב שיוצא ממש עכשיו!
סיור בעקבות נשים בתל אביב

סיור בעקבות נשים בתל אביב

169
דורג 4.76 מתוך 5

שימו לב, כדי לצפות בתוכן הסיור אתם צריכים לרכוש אותו, אם רכשתם פשוט התחברו

׳
1
2
3
4
5
Wellcom
איזה כיף להתחיל בחוויה, מומלץ לעבור על ההנחיות הבאות כדי שהכל יזרום לכם בכיף.

> לחצו על החץ הצהוב שמאלה >

הנחיות שימוש בממשק
לדלג בין תחנות
לחיצה על התפריט מצד ימין למעלה תפתח את רשימת התחנות ותוכלו לדלג.
הנחיות שימוש בממשק
לנווט בקלות
לחיצה על כפתור המפה למטה תפתח הוראות הגעה מפורטות לתחנה ומפה
הסבר שימוש בממשק
לקבל את כל המידע
לחיצה על הסרטון תפעיל אותו, ברוב התחנות יש הרחבות מרתקות, לחצו על הכותרות כדי לקרוא ולהאזין
יוצאים לדרך
אתם יכולים להתחיל בחוויה כבר עכשיו, הפעילות פתוחה ל-14 יום ללא הגבלה ואנחנו ממליצים לכם לשחק קצת עם הממשק ולהתרגל. אל תשכחו, ניתן להיות מחוברים במקביל רק עם מכשיר אחד. שיהיה לכם כיף :-)
דילוג לתוכן